Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Vincit qui se vincit

Περίπου για 2-3 εβδομάδες είχα γαμημένη ψυχολογία. Δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος, απλά έδωσα σημασία στα προβλήματα των άλλων δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον εαυτό μου. Υπαρξιακού τύπου προβλήματα Άρχιζα να αναρωτιέμαι: "τι είμαι;/ τι κάνω;/ τι θα γίνει;/ μα γιατί να μην γίνεται το δικό μου" και άλλα τέτοια βλακώδη. Όχι δεν ήταν αφύπνιση συνείδησης.. Γιατί στην ουσία μια χαρά είμαι και ακόμα μια χαρά περνάω. και όχι δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου... τον κορόιδευα όλο αυτόν τον καιρό με αυτά τα ηλίθια υπαρξιακά μου που στην ουσία είναι κατά φαντασία προβλήματα! Δεν μπορώ πω με ακρίβεια για το πότε ξύπνησα από την μαλάκυνση που με έδερνε απλά τώρα νιώθω ακόμα περισσότερο ΖΩΝΤΑΝΗ και αν κάποτε όντως πάρω την κάτω βόλτα τότε είναι που θα ξαναναρωτηθώ για όλα αυτά τα υπαρξιακά. Για την ώρα είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα αυτά που έχω γύρω μου. Γιατί δεν πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές ότι η ζωή είναι τόσο άδικη. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παίρνεις αυτό που θέλεις αρκεί να το τολμήσεις. Και αν παρόλα αυτά τολμήσεις και δεν κερδίσεις δεν χάλασε και ο κόσμος. Θα το κερδίσεις από κάπου αλλού και ίσως το κέρδος αυτό να ναι πολύ καλύτερο από ότι το είχες φανταστεί. Θα κλείσω με ένα λατινικό ρητό: "κυριαρχεί όποιος κυριαρχεί τον εαυτό του".
Γιατί στην τελική όλα ξεκινάνε από τον εαυτό μας και εξελίσσονται σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Οπότε ξεκάθαρα, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς! ;)

3 σχόλια:

  1. Ποτε δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ή και να κανουμε ο,τι θελουμε. Παντα υπαρχουν και τα ορια. Αλλα σημασια εχει να εκτιμαμε αυτα που εχουμε και σιγουρα να προσπαθουμε για κατι παραπανω μεχρι το πολυ παραπανω!
    Ηταν ενα τονωτικο Σαββατοκυριακο δε λεω! Χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε ναι σίγουρα δεν μπορούμε να τα χουμε όλα!! κανεις μασ δεν μπορει! απλα λέω σε γενικές γραμμές... κι αυτά που έχουμε καλά είναι.. απλα μιλάω για κάτι που θες πραγματικά ;)γι αυτό όπως λες προσπαθούμε για το κατι παραπάνω του ΘΕΜΩ μας! είμαι άυπνη ειχαμε απεριόριστο ποτό χθες ... ειχα μαθημα στο νοσοκομείο το πρωί και γενικώς υπολειτουργώ και οχι δεν μπορώ να πέσω για ύπνο...! εχω κάτι δουλειές! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή